Здравейте. Добре дошли в моя сайт. Аз съм Д-р Венислава Александрова. Специалист Акушер- гинеколог. В сайта ще намерите информация за някои от най- често срещаните състояния в специалността, актуална информация за симптоми, диагноза, лечение, превенция и препоръки. Реших да разделя темите, които пиша в няколко подкатегории, за да можете лесно да намерите това, което търсите.

В категория секс и здраве ще откриете теми за полово- предавани заболявания, съзряване на женския организъм, методи за контрацепция. В статиите ще се въздържам от подробно описание на групите медикаменти, които се използват за лечение,  защото прегледа и консултацията не могат да бъдат заменени от статия в нета, независимо колко добре е написана тя.

В категория женско здраве ще намерите информация за доброкачествени и злокачествени гинекологични заболявания, за ранен и късен пубертет, ранна и късна менопауза, хормонални нарушения, какво е то менструален цикъл, как да разпознаете правилно дали сте в период на овулация. Ще се стремя да има нови актуални теми, колкото се може по- често съобразено с моята натовареност в практиката.

В категория бременност, раждане и кърмене ще получите информация както за физиологично протичащите бременност и раждане, така и за различните отклонения, които могат да настъпят в този период. Пиша статии по моята специалност от много време и винаги се стремя да представя информацията на разбираем и достъпен за пациента език. Това е моя подход и в практиката. Моите пациентки винаги са добре информирани по време на преглед какво диагностицирам, как ще го лекуваме, ако е полово предавано заболяване налага ли се да лекуваме и партньора и т.н.

Реших да създам този сайт, за да може както моите пациентки, така и други момичета и жени да имат информация относно темите, които ги интересуват касаещи моята специалност акушерство и гинекология. Ако искате да направите своя преглед и консултация при мен, лесно може да запишете час с онлайн приложенията отбелязани по- долу. Надявам се да бъда полезна. Бъдете здрави!