Аз съм д-р Венислава Александрова – специалист акушер-гинеколог с  над 10 години опит. Щастлива съпруга и майка, непоправим оптимист и мечтател по душа.

Знам, че посещението при гинеколог е деликатна тема за всяка жена. Вярвам, че атмосферата на спокойствие и доверие, която създавам при всеки преглед е основополагаща за доброто здраве и самочувствие на моите пациентки. Като жена съм наясно с притесненията на моите посетителки на всякаква възраст. Като професионалист знам как да им помогна да се борят за своето женско здраве.

 

С какви случаи се занимавам? С проследяване на бременност и гинекологични случаи, свързани с репродуктивно здраве, синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ), менструални проблеми и ендометриоза, хормонален дисбаланс, полипи и миома. Прочетете повече за квалификацията и опита ми.

С какво ще ви е полезен този сайт? Винаги съм искала да съм точно акушер-гинеколог и никога досега не съм съжалявала за своя избор. Реших да направя блог, посветен на препоръки и насоки за диагностика и лечение на най-често срещаните гинекологични заболявания. Разделила съм ги в следните категории:

  • Секс и здраве.
  • Женско здраве. Доброкачествени и злокачествени гинекологични заболявания.
  • Бременност, раждане и кърмене.

Старая се статиите да са написани на достъпен език, за да са ви максимално полезни. Разбира се, нищо не може да замени гинекологичния преглед. Ако имате проблем, свържете се с мен, запазете си час и заповядайте на преглед. Ще изслушам вашите оплаквания и ще се постарая да ви помогна.

Образование и квалификация

  • Завърших медицинското си образование в Медицински университет в град София през 2012, но още преди да започна следването си знаех, че искам да се занимавам точно с тази специалност.
  • Специализацията си по Акушерство и гинекология с теоретична и практична подготовка проведох в 1-ва САГБАЛ „ Св. София“, където бях приета по първо желание и след теоретичен изпит. Това е болницата, която винаги ще остане в сърцето ми, не само защото е наистина голяма школа и ми даде всичко, за да ме направи добър специалист, но и защото я чувствах като мой втори дом.
  • Завършила съм курсове по трансабдоминална тазова ехография, трансвагинална тазова ехография, колпоскопия и деструктивно лечение на преканцерози на маточната шийка, гинекологична ендокринология, хистероскопия.
  • Член съм на Български лекарски съюз (БЛС) и на съюза на Българско научно дружество по Акушерство и гинекология (БНДАГ)

Практика

Към момента извършвам амбулаторни прегледи в: